West-Frisia

Geslepen Mol klopt jonkies

Oud en geslepen bleek woensdagavond op het clubparcours maar weer eens belangrijker dan jong en druistig. Na een mooi tactisch schouwspel klopte Robbert-Jan Mol in de vijfde rit verschillende talentvolle beloften.

De koers werd vooral een strijd tussen oud en jong. Door beurtelingse aanvallen van zowel Mol, Tino Haakman als voormalig belofte Tim Groot moesten de jonge rappe Wouter Sandstra en Bas Feenstra flink aan het werk.

In de slotfase leek Haakman te profiteren. Na zijn uitval op zeven ronden van de meet kreeg hij een tiental tellen voorsprong. Gecontroleerd reden Sandstra en Feenstra het gat toch weer dicht. Met het luiden van de bel leek Sandstra met een demarrage zijn concurrenten te verrassen. Feenstra achterhaalde hem echter. Zijn inspanning bleek door te wegen. In de slotmeters zag hij zowel Mol, Haakman als Jens Pronk voorbij komen. Na vijf wedstrijden voert Haakman het klassement aan. Beloften Feenstra en Fransen volgen op ruime afstand voor nieuweling Tijm Meskers, die in de B-klasse leidt. Winnaar van de competitie van vorig jaar Jaap Dudink volgt als vijfde.

Stand:

pl naam woonplaats TOT
1 Tino Haakman (Venhuizen) 58,1
2 Pim Fransen (Andijk) 36,1
3 Bas Feenstra (Spanbroek) 35,1
4 Tijm Meskers (Wieringerwerf) 31
5 Jaap Dudink (Andijk) 29,1
6 Thijmen de Wit (Grootebroek) 29
7 Jens Pronk (De Rijp) 21
8 Wouter Sandstra (Enkhuizen) 18
9 Tim Groot (Bovenkarspel) 16
10 Ruud van Stralen (Enkhuizen) 15