West-Frisia

Assendelft titel voor Havik

Een zeer overtuigende Yoeri Havik heeft gister de Kermisronde van Assendelft op zijn naam geschreven. In de strijd om het Nationale Kampioenschap criterium klopte de tegenwoordig in Avenhorn woonachtige Zaankanter Wesley Kreder en de jonge West-Frisiaan Alexander Konijn.

Een klein maar kwalitatief sterk deelnemersveld denderde gister door de zonnige straten van Assendelft. Een hoog tempo zorgde ervoor dat ontsnapte renners snel weer werden ingerekend. Halfweg koers kwam er meer tekening in de strijd. Een klein kopgroepje met onder andere Jesse de Rooij, kreeg gezelschap van een groepje uit de achtergrond. De juiste vlucht leek te ontstaan, maar onder druk van het peloton, spatte de groep direct uiteen. Havik, Kreder en Konijn denderden door. Het trio knokte lang voor een kleine voorsprong. Een groepje onder leiding van Rick van Breda leek op weg naar het trio, maar werd toch weer ingerekend. Vervolgens ging een andere groep in de achtervolging. Terwijl de groep uitgroeide tot een zevental, met opvallend genoeg drie West-Frisianen aan boord, reed het trio vooraan verder weg.

Het drietal bleef tot in de slotmeters bijeen, waarna Havik in de laatste ronde de zege naar zich toe trok. De in Japan koersende Kreder volgde als tweede voor een leeggereden Konijn.