West-Frisia

Beukers Bike Weekend op komst

Alweer voor het 20e jaar wordt komend weekend, zaterdag 18 en zondag 19 november door Beukers Bike Centre uit Petten een race en mountainbikeshow georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag zullen door meewerkende fabrikanten en importeurs de nieuwste snufjes op fietsgebied in Petten getoond worden.

Fietsmerken zoals Cannondale, Storm (oa strandbikes), Bianchi, American Eagle, Colnago, Giant, Scott, Trek en Cervelo zijn er met veel 2018 modellen, maar ook bekende merken als Mavic en 9thWave (wielen), Shimano (de nieuwste onderdelen), GripGrab (oa hand- en overschoenen), Mio (fietsnavigatie) en Wahoo (trainers) zijn aanwezig op deze, voor de kop van Noord Holland, unieke show voor de sportieve fietser.

Zondag wordt, in samenwerking met Beachbiking Nederland een strandcriterium georganiseerd die tevens mee telt voor het Noord Hollandse RaboTop klassement. Deze stond vorig jaar al gepland, maar door de extreme weersomstandigheden kon deze toen geen doorgang vinden. Het strandcriterium is ook uitermate geschikt voor diegene die ook het “wedstrijdgevoel” eens willen meemaken tijdens een niet te lange wedstrijd, en ook nog eens met een laag inschrijfgeld.

Ook voor de jeugd t/m 14 jaar is onder leiding van Stichting Wielerstad Enkhuizen, op het terrein van de Watersnip een mooi parkoers uitgezet waar zij de strijd met elkaar kunnen aangaan. Vanaf 9.45uur wordt er gestart met de jeugd, het strandcriterium gaat om 12.00uur van start.