West-Frisia

Clubs verdienen startplaats Midden-Nederland

De Ronde van Midden Nederland en de Topcompetitie gaan samenwerken om te komen tot een selectie van clubteams die een uitnodiging krijgen om aan de Ronde deel te nemen. Op 9 juli, na de individuele tijdrit in Emmen, zal de Ronde van Midden Nederland de eerste drie clubteams uit het ploegenklassement een uitnodiging aanbieden.

De UCI 2.2 koers zal verreden worden in het laatste weekend van augustus. Een ploegentijdrit op 26 augustus en een klassieker op 27 augustus. De Ronde van Midden Nederland werkt al een aantal jaren aan het steeds verder versterken van het deelnemersveld. Met name de toevoeging van de ploegentijdrit aan het programma in 2015 heeft gezorgd voor steeds meer belangstelling. Elk jaar krijgt een beperkt aantal clubteams de kans om zich in deze UCI 2.2 wedstrijd te meten met de nationale en internationale (pro)continentale teams. Het aantal aanvragen van clubteams is elk jaar groot en daarom heeft de organisatie besloten om hiervoor een duidelijk criterium te gaan hanteren.

Vraag is echter of de clubs kunnen wachten op een late uitnodiging van de Utrechtse tweedaagse. Omdat er vooraf meestal op gezocht is naar een alternatief, is op een laat moment inpassen van nieuwe koersen meestal een probleem voor clubteams.