West-Frisia

De jeugd aan de (ATB-)Top

Met het nieuw aan de ATB-Top Noord-Holland cyclus toegevoegde Jan Bouwes Bike Event in Oudkarspel is de serie uit de startblokken geschoten. Het event, dat het soms net even anders doet, zoals met een Le Mans start, kreeg met Ian Schumacher een mooie winnaar op de erelijst van de Topklasse. De mountainbiker uit Broek op Langedijk behoort dit jaar bij de junioren tot de nationale top. Plaats drie was met Coen Donker (16) voor nog een jongere renner. Kay Blokdijk nestelde zich tussen de twee jongelingen als ervaren man. Namens West-Frisia noteerde oudgediende Rorik Schouten (6e) en Joury Ottenbros (8e) een top tien plaats.

Bij de dames hield de jonge Britt Davidson, Kirsten Lofers Adema en Lucette Rienstra van de winst.

Bij de Junioren/Nieuwelingen, won Bergenaar Marijn Schaper de wedstrijd voor z'n clubgenoot Stef Koning. West-Frisiaan Yoeri Dekker liet recent tijdens het NCK z'n vorm al zien en pakte in Oudkarspel de derde plaats. Z'n mede West-Frisianen Pim Fransen (7e), Tygo Nicolai (9e), Lars Terpstra (10e) en Jorn Bot (15e) maakte deze categorie behoorlijk geel/blauw.

Bij de jeugd 13/14 bleef de zege binnen de familie met Joeri Schaper, hij werd op het podium geflankeerd door Robin Schol en Lukas de Vries. West-Frisianen Tom van Gammeren (6e) en Jesper Bot (10e) waren ook van de partij.

Jonas Bruel uit Schoorl was de snelste bij de jeugd 11/12 gevolgd door Kaj van Niekerk en Lisa Band. West-Frisianen Max Preijer (4e) en Linus Kwakman (5e) vielen net buiten het podium.

Sten van Niekerk, Coen Rinkel en Dailley Terweij vormde het podium bij de jongste jeugd. Jente Vis (5e), Flores Aardse (10e) en Yoshua de Groot (13e) vormde het trio West-Frisianen.

De winnaar in de Funklasse kwam van ver, Wageninger Jesper Wever bleef Gijs Molenaar uit Nieuwe Niedorp en Mitchel Tijsen uit Dirkshorn voor.