West-Frisia

De Lamme en de Blinde part II

Eind juli tijdens de tweede dag van de West-Friese wielertweedaagse ging het duo Tim Groot en Ivo Huisman hard onderuit. Beiden kwamen flink gehavend uit de strijd. Bij zowel Groot als Huisman werd een sleutelbeenbreuk geconstateerd. Groot bleek als toetje ook nog eens aan zijn andere zijde zijn bovenarm te hebben gebroken, waardoor hij volledig onthand was.

Het herstel van de twee West-Frisianen verliep echter wonderwel snel. Groot maakte zelfs twee maanden na zijn zware val alweer deel uit van de NCK-ploeg van de West-Frisia equipe. Toch kreeg het slot van het seizoen nog een nare twist voor de poestige Bovenkarspelder. Tijdens de GP Jules Hevel vorige week in Belgiƫ kon hij een paar voor hem vallende renners niet meer ontwijken. De pijnlijke schouder dit hij daaraan overhield, bleek opnieuw eenzelfde gebroken sleutelbeen.

Zijn kompaan had bedacht dit niet te laten gebeuren. Uit vrees voor een nieuwe tuimeling besloot Huisman de fiets dit jaar aan de kant te houden. Of dit wijselijk was is niet helemaal duidelijk. Zondag tijdens een voetbalpotje belandde de Hoogkarspelder na een charge van een tegenstander op de grond. Een nieuwe breuk in zijn sleutelbeen was het gevolg, en net zoals Groot aan dezelfde zijde als eerder dit jaar in juli.

Het gehavende duo zocht elkaar deze week snel op. Gedeelde smart is immers halve smart.