West-Frisia

Dit weekend Finale Clubcompetitie

Terwijl er achter de schermen al wordt gewerkt aan de competitie van volgend jaar, staat er dit weekend eerst nog de afsluiter van de clubcompetitie op het programma. Net als vorig jaar staat er, voor zowel de mannen (146km) als de vrouwen (122km), zaterdags een omloop op het programma. Zondags worden de ploegen opgesplitst en rijdt de ene helft een tijdrit over 8.6km en de andere renners rijden een criterium. Bij de mannen over 80km en 60km voor de vrouwen. Alle resultaten worden bij elkaar opgeteld en daaruit komt een uitslag die meetelt voor het algemene clubcompetitie klassement.

Bij de mannen is de strijd voor beste ploeg eigenlijk al gestreden, Westland Wil Vooruit kan alleen in theorie nog ingehaald worden door de Noordelijke Wielervereniging Groningen. Wel is het nog spannend welke ploegen zich bij de beste tien rijden, omdat dit een startplek voor de Topcompetitie 2017 oplevert. West-Frisia staat stevig zesde en kan al niet meer buiten de top tien vallen.

In de individuele rangschikking staat Roy Eefting aan de leiding, maar is nog lang niet zeker. Een handjevol concurrenten hijgt hem in z'n nek. Één daarvan is West-Frisiaan Robbert-Jan Mol, hij won vorig jaar het criterium en wil dat graag nog eens doen.

Bij de vrouwen is er voor de winst nog niks beslist. Jan van Arckel staat 5 punten voor op SWABO en dus belooft het een mooie strijd te worden. In de individuele stand is het bij de vrouwen al wel beslist. Evy Kuijpers is niet meer in te halen door de concurrentie. Tessa Neefjes staat 5e, maar zal door haar crash uiteraard niet kunnen deelnemen.