West-Frisia

Groen klopt Rood en Wit

De Kermiscross van Zijdewind trekt de laatste jaren een fraai deelnemersveld naar het West-Friese dorp. Ook zondag werd er fel om de prijzen gestreden. Bram Rood kwam uiteindelijk dicht bij de zege. De rijzige Heerhugowaarder moest enkel zijn meerdere erkennen in Erik Groen. De jonge Perry Wit volgde als derde.

In de kermiscross ontrolde een mooie wedstrijd. Een kopgroep van vijf, met zowel gevestigde namen als jong talent, knalde drie ronde lang samen over het parcours. Groen en Rood trokken vervolgens de gashendel nogmaals open, waardoor Sem Huitema en de twee junioren Perry Wit en Niek Hoornsman moesten afhaken. Terwijl Huitema terugzakte naar de omvangrijke groep achtervolgers, knokten de jonkies lang samen voor plaats drie. Hoornsman leek halfkoers de beste papieren te hebben, maar werd uiteindelijk ingerekend door trainingsmaat Wit.

Achter de vier toonde Bram Imming aan klaar te zijn voor het strandseizoen. De Egmonder volgde als vijfde voor Huitema, Roy Beukers, de jonge Scott Baijs en Ian Schmacher. Het vijftal knokte tot op de finishlijn samen voor de prijzen. Achter het kwintet completeerde Sam de Nijs de toptien.