West-Frisia

Groots lek

Iedere renner rijdt wel eens lek. Vooral in training, maar ook wel eens in koers. Woensdag kreeg West-Frisia eveneens te kampen met het euvel. In de 92e editie van de GP Jules Hevel.
Na een lekke band werd Thomas Hartog weer op gang geduwd. Met enig kunst en vliegwerk werd de Haarlemmer terug gebracht naar de schoot van het peloton.

Even later stond de ploegleiderswagen stil. Na ‘herrie’ onder de auto besloot het duo de wagen op advies van gelegenheids mechanieker Ruud Appelman langs de kant te zetten. Hij concludeerde als snel een lekke linker achterband. De twee tot planoloog opgeleide vrijwilligers keken elkaar eens vragend aan. Heb jij dit wel eens gedaan, werd door beiden ontkennend beantwoord.

Na elkaar even te hebben aangekeken, toverde de ploegleider zowel een reservewiel als gereedschap tevoorschijn. De beschrijving werd gevolgd en onder toeziend oog van een 78 jarige verkeersregelaar volgde een uitermate voorbeeldig leerproces. In no-time verwisselde het duo het wiel, waarna alsof ze niet waren weggeweest de koers weer werd opgezocht.

Natuurlijk viel de snelle bandenwissel direct op in de Formule 1 wereld. Het Red Bull-management klopte reeds aan de deur bij het tweetal. Mechanieker Appelman sloeg het aanlokkelijke aanbod echter direct af. “Ferrari rood staat ons beter”.