West-Frisia

Konijn derde in Ierse slotrit

Na zijn vierde stek in de derde etappe van Ras Mumhan toonde Alexander Konijn nog verdere verbetering. In ter in de slotrit van de vierdaagse noteerde de Abbekerker een derde stek.

Flink ploegenspel stond aan de basis van de podiumplaats van Konijn. De West-Frisia formatie miste al vroeg in de wedstrijd, een naar het leek, beslissende vlucht van vijftien. Sven Broekaart, Wouter Been en Thomas Hartog nestelden zich aan kop en brachten in sneltreinvaart het peloton terug. Matthew Overste en Konijn meldde zich vervolgens vooraan in de volgende kopgroep die direct na de samensmelting ontstond.

De veertien vooraan kregen de ruimte van het moegestreden peloton. Op de finalerondjes kreeg het Enra-Mabo duo het lastig. Ze werden bestookt door aanvallen en moesten bij een uitval van een duo capituleren. De twee vooraan werden niet meer achterhaald, maar Konijn wist nog wel net de derde stek voor zich te bemachtigen.

Ploegmaat Overste zag nog het peloton achterop komen en werd tiende. Been volgde als dertiende en noteerde een tiende stek in het klassement.