West-Frisia

Laatste voor Mol

Robbert-Jan Mol heeft de laatste West-Frisia clubrit van het seizoen op zijn naam geschreven. De Nibbixwouder verraste gisteravond zijn vijf metgezellen met een late uitval in de finale.

Mol stond samen met veteraan Nico Leijen aan de basis van de beslissende vlucht. Het tweetal pakte een honderdtal meters voorsprong en zag na enige tijd een omvangrijke groep aansluiten. Het hoge tempo maakte veel slachtoffers, waardoor de kopgroep werd teruggebracht tot een zevental. Ook de prima rijdende nieuweling Lenno Degeling hield vooraan stand

Nadat de koplopers het peloton hadden gedubbeld zorgde vooral Mol voor aanvallende impulsen. De elite-renner trok verschillende malen ten aanval, maar zag zijn vijf kompanen steeds weer terugkeren. Op ruim een ronde voor de meet was het wel raak. Het vijftal acht hem weifelde even te lang, waardoor de West-Fries niet meer werd teruggezien. Achter hem leek Ivo Huisman op weg naar plaats twee. De Hoogkarspelder werd echter nog nipt overstoken door de Enkhuizerse zwagers Kasimir den Hertog en Tino Haakman. Ook junior Arne van Vliet wist zijn plaatsgenoot nog te passeren. De als tiende finishende Edwin Sierkstra had zich vorige week reeds verzekerd van eindwinst in de reeks.

Bij de nieuwelingen ging de winst naar een sterk rijdende Lenno Degeling. De Lutjebroeker hield verrassend stand in de kopgroep van de oudere renners, waarin vooral door de elites Mol en Haakman flink gas werd gegeven. Stef Meester en Tim Tool ontfermden zich over de overige podiumplaatsen.

pl naam woonplaats
1 Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud)
2 Kasimir den Hertog (Enkhuizen)
3 Tino Haakman (Enkhuizen)
4 Arne van Vliet (Hoogkarspel)
5 Ivo Huisman (Hoogkarspel)
6 Nico Leijen (Enkhuizen)
7 Robin Schweigl (Andijk)
8 Rudy Coers (Hoogkarspel)
9 Tim Groot (Bovenkarspel)
10 Edwin Sierkstra (Hoogkarspel)
pl naam woonplaats
1 Lenno Degeling (Lutjebroek)
2 Stef Meester (Grootebroek)
3 Tim Tool (Enkhuizen)