West-Frisia

Magere oogst

Het Regiokampioenschap veldrijden leverde Noord-Holland traditiegetrouw een magere oogst op. Op het parcours van Sloten werden zaterdag slechts twee medailles binnengehaald door Noord-Hollandse renners.

Elleke Claessen bevestigde wederom haar vorm. De Amsterdamse snelde bij de vrouwen naar een mooie tweede stek achter favoriete Bianca van den Hoek. Mijdrechtse Lorena Wiebes en Spaarndamse Karen Brouwer bezette de vierde en vijfde stek. Ook junior Owen Geleijn tekende voor een medaille. De Rijsenhouter wist na een spannende strijd het brons binnen te halen.

Vooral in de laatste categorie van de dag, de veteranen werd er nog op eremetaal gerekend. Marcel Witte gold als één van de favorieten bij de 50+. De Amsterdammer werd echter genekt door de regen die een kwartier voor de start begon te vallen. Door de harde ondergrond en vochtige bovenlaag veranderde het parcours in een zwarte ijsbaan, waarop Witte niet goed genoeg uit de voeten kon. Na een aantal schuivers belandde hij op een vijfde stek. Ook Tino Haakman zag zijn kansen bij de 40+ door de plots vallende regen ‘verzuipen’. De Enkhuizer ging meermaals tegen de grond en passeerde slechts als elfde de eindstreep. Zijn clubgenoot Chris van Stralen reikte tot een tiende stek bij de nieuwelingen. Andijker Bart Ursem snelde naar een zeventiende stek in de sterke amateurcategorie. Ploeg- en plaatsgenoot Mike Hooiveld passeerde als 21e de eindstreep.