West-Frisia

Mol klopt Grootjes

Maar liefst drie ‘Grootjes’ meldde zich gisteravond in de finale van de vierde clubrit van West-Frisia. Op het parcours in Bovenkarspel ging de winst echter niet naar Tim, Jelle of Toine. Robbert-Jan Mol trok de zege in de sprint naar zich toe.

Een harde koers kreeg het publiek en jury te zien gisteravond. Het deelnemersveld bleek flink aan elkaar gewaagd. Vooral de broers Tim en Jelle Groot zorgden voor veel aanvallende impulsen. Hoewel meerdere keren vluchters een honderdtal meters voorsprong pakten, kwam telkenmale het steeds verder uitdunnende peloton weer terug. Richting de finale was het dan toch raak. Tim en Jelle Groot trokken samen met Mol, Ruud Appelman en een oplettende Paul Sneeboer op avontuur. De achtervolgers moesten diep in hun reserves tasten. Aansluiting volgde, maar bijna direct spatte de groep weer uiteen. Het vijftal was opnieuw present. Enkel Toine Groot had ditmaal zijn wagentje weten aan te haken.

De veteraan uit Hem trachtte zijn medevluchters nog te verrassen met een late uitval. Zijn concurrenten lieten zich de kans op de winst echter niet afpakken. Vervolgens toonde Mol zich de snelste voor klassementsleider Tim Groot en zijn jongere broer Jelle. Appelman volgde als vierde voor Sneeboer.

Pim Fransen ging met de winst aan de haal in de B-klasse. Tygo Nicolai volgde hem als tweede. Beide nieuwelingen vormen ook de top van het klassement in de B-klasse. In de A-klasse zag Tim Groot zijn concurrenten averij oplopen. Zijn voorsprong op Mark Groeneveld en Jelle Groot liep op tot een tiental punten.

Uitslag:

pl naam woonplaats
1 Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud)
2 Tim Groot (Bovenkarspel)
3 Jelle Groot (Bovenkarspel)
4 Ruud Appelman (Midwoud)
5 Paul Sneeboer (Grootebroek)
6 Toine Groot (Hem)
7 Ger vd Wal (Hoogkarspel)
8 Tino Haakman (Enkhuizen)
9 Mark Groeneveld (Enkhuizen)
10 Robin Schweigl (Andijk)

Stand:

pl naam woonplaats TOT
1 Tim Groot (Bovenkarspel) 47,2
2 Mark Groeneveld (Enkhuizen) 37
3 Jelle Groot (Bovenkarspel) 37
4 Arne van der Vliet (Hoogkarspel) 31,1
5 Jaap Dudink (Andijk) 31
6 Ger vd Wal (Hoogkarspel) 28
7 Paul Sneeboer (Grootebroek) 24
8 Ruud Appelman (Midwoud) 18
9 Toine Groot (Hem) 16
10 Robin Schweigl (Andijk) 14
11 Robbert-Jan Mol (Nibbixwoud) 13,1
12 Ivo Huisman (Hoogkarspel) 12
13 Erik Hooijman (Enkhuizen) 9
14 Tino Haakman (Enkhuizen) 9
15 Tessa Neefjes (Wervershoof) 6