West-Frisia

MTB-Noordwest vereniging van 2016

Na al te zijn uitgeroepen tot grootste vereniging van Nederland heeft MTB-Noordwest een nieuwe prijs binnen. De mountainbike vereniging werd gister in Utrecht tot tot KNWU vereniging van het jaar 2016 verkozen.

Volgens de jury maakt de club zich sterk voor de promotie van de mountainbike sport in brede zin. "Door het grote aantal leden en vrijwilligers creëert MTB-Noordwest de benodigde financiële armslag om te kunnen investeren in de mountainbike sport en zijn zij ook een goede gesprekspartner voor overheden en natuurbeheerders. Er wordt veel energie gestoken in het boeien en binden van leden én vrijwilligers. Bovendien de actieve aanwezigheid op Social media, een eigen webshop en de beschikbaarheid van een eigen Mylaps tijdwaarnemingssysteem benadrukken het eigentijdse en ondernemende karakter van deze vereniging. MTB-Noordwest is een dynamische, moderne en op samenwerking gerichte vereniging met een hoog kwaliteitsbewustzijn.

MTB-Noordwest is de drijvende kracht achter veel mountainbikeparcoursen in Noord-Holland, of faciliteert andere clubs of vrijwilligersgroepen met onderhoud of overleg. MTB-Noordwest is verder de aanjager van het nieuwe tracé van het mountainbike parcours van Schoorl.