West-Frisia

Van Engelen naar Duitse Continental ploeg Bike Aid

Adne van Engelen maakt per 1 april de overstap naar de Duitse continentale ploeg BIKE AID. Dit team was ook actief in de Ronde van Kameroen en was zeer onder de indruk van zijn optreden wat hem de derde plaats in het eindklassement opleverde. Nadat de ploegleiding ook zijn andere uitslagen hadden opgeduikeld, werd Van Engelen direct in het Afrikaanse land een voorstel gedaan. De ploeg was op zoek naar versterking voor het zeer internationale programma.

De Zandtemmer wordt ook meteen in het diepe gegooid: Hij zal debuteren in The Tour of the Alps (voorheen Giro del Trentino) op 2.HC niveau één stapje onder de World Tour. In de klimkoers starten onder andere teams als Sky, BMC en Astana. Van Engelen vergeet z'n club echter niet en blijft beschikbaar voor vrije- en Topcompetitie wedstrijden, waarin hij voor West-Frisia mag blijven uit komen als continentale renner. Zie ook het persbericht van zijn nieuwe ploeg.

Van Engelen is al de achtste West-Frisiaan die in de laatste zes jaar een overstap maakt naar Continental niveau. De klimmer uit 't Zand kende een 'West-Frisia-opleiding'. Als nieuweling startte hij bij de geel-blauwe formatie.