West-Frisia

Verdiende titel voor Groot

Met een late demarrage greep Tim Groot gister de zege in het clubkampioenschap van West-Frisia. De belofte uit Bovenkarspel hield na een late uitval op het clubrondje in Bovenkarspel nipt stand. Verdedigend kampioen Tino Haakman strandde op een half wiel. Grootebroeker Ruud Coers passeerde na zijn tweede stek van vorig jaar als derde de eindstreep.

De beslissing in de ruim honderd kilometer lange koers viel pas zeer laat. Ondanks verschillende pogingen van onder andere Groot, Elite-renner Ruud Appelman en veteranen Nico Leijen en Ger van der Wal, maakt na twee uur wedstrijd nog altijd veel renners kans op de eindzege.

Enkhuizer Leijen stond vervolgens aan de basis van de beslissende vlucht. De sportklasse-renner kreeg gezelschap van elfvoudig kampioen Haakman en zag even later ook Ruud Coers en junior Jelle Groot aansluiten. Ook het trio Tim Groot, Appelman en Bastian de Jong wist na enkele ronden achtervolgen nog de oversteek te maken. Door de goede samenwerking van de zeven werd vervolgens de rest van het veld, met daarbij de rappe Kasimir den Hertog en Jaap Dudink buitenspel gezet.

In de slotfase trachtte hardrijder Groot verschillende malen de groep uiteen te ranselen. Vooral onder impuls van Appelman zag hij de groep echter steeds weer samensmelten. Een uitval op ruim een kilometer van de meet bleek wel succesvol. Appelman kreeg het gaatje niet meer dicht, waarna Coers trachtte over te steken. Vanuit de achtergrond kwam ook Haakman nog opzetten. De sterke Groot bleef echter net buiten schot.