West-Frisia

Voorbeschouwing: de concurrentie

Nadat gisteren de Westfrisia sportklasse/amateurploeg is uitgelicht, wordt er vandaag gekeken naar de concurrentie waar de ploeg tegen zal gaan strijden tijdens de wedstrijden in Noord-Holland. Dit bestaat uit een zeer divers peloton waarbij het zeker niet op voorhand vastligt wie er gaat winnen. Allereerst is uiteraard Brian Burggraaf de man die veel overwinningen zal gaan behalen in het komende jaar. De veelwinnaar van weleer heeft afgelopen zondag maar weer eens laten zien dat hij nog over een zeer goede vorm beschikt. Hij zal ongetwijfeld zijn overwinningen gaan pakken.

Verder kan er met enige belangstelling gekeken worden naar wat team Coers dit jaar zal gaan presteren. De amateurploeg heeft zich versterkt met onder andere Glenn van Nierop. Van Nierop won twee jaar geleden de Meertour en is eigenlijk in alle wedstrijden waar hij aan de start staat de topfavoriet. Verder zal van team Coers ook zeker veertiger Cees Snoek in de gaten gehouden moeten worden.

Ook is het interessant om te kijken hoe de verschillende Noord-Hollandse ploegen gaan presteren in het komende jaar. Bij AGW-BHK zullen voornamelijk Ruud Slagter, Sam Boon en Jeroen Lute zich veelvuldig van voren laten zien. Boon heeft met de eindoverwinning in Tour de Lassalle laten zien tot de top te behoren in deze categorie en zal dit jaar nog hongeriger zijn om overwinningen te behalen. Hetzelfde geldt voor Slagter. De nog jonge Lutjebroeker rijdt pas sinds vorig jaar wedstrijden en liet toen al zien over een enorme motor te beschikken. Verder zullen ook Mike Tesselaar en Rudy Vriend in de gaten gehouden moeten worden waarbij Rudy Vriend zijn titel in de Meertour zal gaan verdedigen. Voor beide heren geld dat als ze meedoen ze vaak ook dicht bij de overwinning zijn.

Verder mag ook zeker Prosalton niet vergeten worden. Zij hebben immers Bas Bervoets aan hun zijde en die liet vorig jaar voornamelijk aan het begin van het seizoen zijn snelle sprintersbenen zien. Tot slot is er nog Thijs Zuurbier. De ex top mountainbiker heeft het fietsen weliswaar op een iets lager pitje gezet, maar dat weerhield hem er niet van om vorig jaar te winnen in Hoogkarspel en om de Hel van Petten op zijn naam te schrijven. Hij is daarmee ook iemand die veelvuldig van voren te zien zal zijn. Genoeg mannen dus die straks van voren mee zullen gaan doen.