West-Frisia

Wervershoof voor Bos

Arjen Bos heeft de ronde van Wervershoof gewonnen bij de sportklasse. Hij was net iets sneller dan zijn medevluchter Arthur Rutte. De mooie weersomstandigheden zorgde voor weinig afscheiding tijdens de koers. Door een gebrek aan wind was het niet mogelijk om het peloton op de kant te zetten waardoor een massasprint onvermijdelijk leek.

Desalniettemin waren er meerdere uitlooppogingen van renners. Vroeg in de wedstrijd reed Arthur Rutte al een tijd vooruit met twee kompanen. Ze bouwden een mooie voorsprong op, maar werden uiteindelijk toch weer ingerekend. Na een paar rondes trok Rutte weer op avontuur. Dit keer samen met hardrijder Arjen Bos. Beide heren onderhielden een zeer strak tempo, terwijl men in het peloton te lang de kat uit de boom keek. Op het einde kwam men in het peloton nog wel heel dichtbij, maar niet dichtbij genoeg om de vluchters te achterhalen. In een sprint à deux was Bos dus sneller dan Rutte. In het peloton wist Brian Burggraaf de sprint te winnen voor Edwin Sierkstra en West-Frisiaan Bas de Jong die knap vijfde werd.

Het tekende een sowieso sterk rijdend West-Frisia. Met een groot collectief liet men zich veel van voren zien in de verschillende groepjes en op kop van het peloton. Met name Bram Vertelman, Richard Koorn, Bas de Jong en Toine Groot lieten zich veel van voren zien. De twee belangrijkste vluchten werden helaas wel gemist wat zonde was. Achter de Jong reed Bram Vertelman naar een 13de plaats en Lennart Aker zat met een 17e plek ook nog in de prijzen. Robert Stroet werd 32ste, Richard Koorn 34ste, Toine Groot werd 51ste en Marcel Breg, Nico Leyen en Alfred de Jong namen de plekke 57 tot en met 59 voor hun rekening.