West-Frisia

Winst voor Agterberg

Michel Agterberg schreef gister de RaboTop wedstrijd in het Dijkgatsbos op zijn naam. In de vervangende wedstrijd voor de race in Schoorl, toonde de mountainbiker uit Heiloo zich de beste voor Joris Blokker. Opperdoezer Maarten Wijdenes finishte op de derde stek. Agterberg gaat met zijn tweede overwinning op rij ruimschoots aan de leiding in het RaboTop circuit.

Bij de dames ging de zege naar Ilse Hoornsman. De Wieringerwerfse toonde zich al voor de vierde maal op rij de beste en leidt daarmee het klassement ruimschoots. De Friese Nicole Steigenga snelde naar plaats twee voor Alkmaarse Romana Carfora.

Perry Wit toonde zich opnieuw de beste bij de junioren/nieuwelingen. De talentvolle mountainbiker uit Middenmeer kreeg Zaankanter Thom Gefken en West-Frisiaan Paul Snip mee op het podium. Met Arne van Vliet op vier, Thomas Goedhart op zeven en Scott Baijs op acht leverde West-Frisia een groot aandeel in de uitslag.

Bij de Funklassers meldde de klassementstoppers zich vooraan. Jordi Bakker, Sander Mullekom en Pieter Molenaar verdeelden de podiumplaatsen in het Dijkgatsbos en nemen ook de eerste drie plaatsen in het klassement in.