West-Frisia

Dekker onklopbaar

Tijs Dekker lijkt dit seizoen op het clubparcours van West-Frisia bijna onklopbaar. De Oosthuizer greep gisteravond op het snelle parcours in Bovenkarspel alweer zijn zevende zege van het seizoen. De elite was ditmaal de rapste van een viertal.

Halfkoers leek Dekker de slag te missen. Junioren Wouter Sandstra en Tygo Nicolai trokken samen met oudgediende Tino Haakman op pad. Het trio trapte een mooie voorsprong bijeen, maar capituleerde na het afhaken van Nicolai toch. Vervolgens stond Dekker zelf aan de basis van de beslissende ontsnapping. Junior Pim Fransen en Sportklasse-renner Jaap Dudink sloten aan. Vier renners trachtte eveneens de aan te haken, maar enkel Haakman en Ruud Appelman wisten nog nipt de oversteek te maken. Het hoge tempo vooraan werd ook Jaap Dudink te veel, waarna het overgebleven kwartet het deelnemersveld dubbelde.

In de slotfase liet Dekker zich niet meer verrassen. Hij counterde alle uitvallen, waarna hij in de sprint zijn medevluchters ruim achter zich liet. De sprint om plaats twee was spannende Haakman klopte nipt Appelman en Fransen, die dinsdag nog derde werd in het criterium van het Zuid-Hollandse De Lier.

Met zijn zevende zege kwam Dekker op gelijke hoogte met Mark Groeneveld die in 2021 zeven keer het zegegebaar mocht maken. Tim Groot (2016) en Frank Jonkman (2013) wisten ieder zes maal in één seizoen te zegevieren.

Uitslag:

pl naam woonplaats
1 Tijs Dekker (Oosthuizen)
2 Tino Haakman (Venhuizen)
3 Ruud Appelman (Grootebroek)
4 Pim Fransen (Andijk)
5 Jaap Dudink (Andijk)
6 Wouter Sandstra (Enkhuizen)
7 Bas Feenstra (Spanbroek)
8 Tygo Nicolai (Hoogkarspel)
9 Ruud v. Stralen (Enkhuizen)

Stand:

pl naam woonplaats TOT
1 Tijs Dekker (Oosthuizen) 131,7
2 Jaap Dudink (Andijk) 88,1
3 Bas Feenstra (Spanbroek) 84,1
4 Pim Fransen (Andijk) 71
5 Tino Haakman (Venhuizen) 70
6 Jens Pronk (De Rijp) 63
7 Wouter Sandstra (Enkhuizen) 55
8 Tygo Nicolai (Hoogkarspel) 50
9 Joeri van der Tuin (Westerland) 47
10 Ruud Appelman (Grootebroek) 46
11 Ruud v. Stralen (Enkhuizen) 36
12 Mike Kes (Volendam) 35,1
13 Jim Kes (Volendam) 34
14 Mick Kemper (Volendam) 30
15 Evert Bot (Grootebroek) 23