West-Frisia

NH’ders missen podium

Een fraaie koers leverde de strandrace in Katwijk gister op. Met Daan van Sint Maartensdijk kreeg de derde wedstrijd uit de Topcompetitie de klassementsleider als winnaar. De Belg Michel Hillen snelde naar de tweede plaats voor de van origine Zuid-Hollander Jasper Ockeloen.

Op het Katwijkse strand ontrolde een spannende wedstrijd. De drie passages van de technische noorderlijke keerlus rond de Katwijkse haven zorgde telkens voor veel wisselingen. Al bij de eerste doorkomst van de finish meldde een omvangrijke kopgroep zich. Achter de koplopers trachtten veel renners nog terug in de wedstrijd te komen. In de tweede ronde lukte het Pepijn Veenings en Ramon Vleugel om de oversteek te maken, terwijl in de slotronde nog vijf renners kwamen aansluiten.

Na het zuidelijke keerpunt, met de wind schuin in de rug spatte de groep volledig uiteen. Slechtst acht renners hielden vooraan stand. De Belg Michel Hillen zag zijn kans bij het oprijden van de basaltblokken van de haven. Hij pakte een kleine voorsprong, maar zag in de slotkilometer toch nog drie renners terugkeren. De rappe Van Sint Maartensdijk bleek vervolgens wederom niet te kloppen. Achter Hillen en Ockeloen volgde Ronan van Zandbeek en Menno Don. Beat-duo Thijs Zonneveld en Jules de Cock werden zesde en zevende, terwijl Mike Kes de spurt om plaats acht naar zich toe trok. Tijmen Eising en Zaankanter Veenings completeerden de toptien.

Wisse profiteert optimaal Lekke banden van zowel klassementsleidster Marielle Trouwborst en favoriete Pauliena Rooijakkers zorgde voor een open wedstrijd bij de vrouwen. Tirza Wisse profiteerde optimaal. De jonge renster uit de Wieringermeer snelde naar de winst en werd daardoor ook de nieuwe leidster in het klassement. Met Rozanne Slik op twee en Puck Pinxt op drie werd het podium volledig Noord-Hollands gekleurd.

klik hier voor de uitslagen