West-Frisia

Dudink klopt elites

De angstgegner van de elites. Jaap Dudink maakte zijn faam gisteravond wederom waar op het clubparcours van West-Frisia. Op het snelle rondje in Bovenkarspel ging de Andijker sportklasse-renner aan de haal met de winst in de vierde clubrit van het seizoen. De rappe Dudink bleef nipt beloften Bas Feenstra en Pim Fransen voor.

Net terug van een vakantie naar de Verenigde Staten bleek zijn lange fietsloze periode geen belemmering. Dudink reed een oplettende koers. In de finale ontbrandde de koers. Fransen reed rondenlang solo vooruit, maar zag de groep onder aanvoering van Thijmen de Wit toch terugkeren. Ook een uitval van veteraan Tino Haakman werd door De Wit gecontroleerd. Oude bekende Tim Groot was de volgende aanvaller, maar zag zijn uitval gecounterd door Bas Feenstra.

In de spurt ging Dudink van ver aan. Feenstra leek de Andijker nog te bedreigen maar kwam niet verder dan zijn voorwiel. Achter Fransen volgde klassementsleider Haakman als vierde. Tijm Mesker toonde zich de sterkste in de B-klasse.

Stand:

pl naam woonplaats TOT
1 Tino Haakman (Venhuizen) 46,1
2 Pim Fransen (Andijk) 36,1
3 Thijmen de Wit (Grootebroek) 29
4 Bas Feenstra (Spanbroek) 25,1
5 Tijm Meskers (Wieringerwerf) 25
6 Jaap Dudink (Andijk) 22,1
7 Tijs Dekker (Oosthuizen) 11
8 Jens Pronk (De Rijp) 10
9 Sven Broekaart (Julianadorp) 10
10 Ruud van Stralen (Enkhuizen) 10