West-Frisia

Favorieten in Wervershoof

Warmtebestendig moeten de renners vandaag in Wervershoof zeker zijn. De coureurs krijgen in de fraaie Omloop rond het West-Friese sportdorp met bijzonder lastige omstandigheden te kampen. Niet alleen de afstand van 120 kilometer door de open polders zal er in hakken ook de warmte gaat zijn werk doen.

Voorspellen van de kanshebbers in Wervershoof is zeer lastig. De laatste jaren blijkt de Omloop altijd veel sterke bijschrijvers aan te trekken. Wij houden het dit jaar echter op Rick van Breda. De zegeteller van de Noordkopse tempobeul staat nog op nul en daar zal de renner van Monkeytown graag wat aan doen. De renners van Babydump mogen niet ontbreken op de favorietenlijst. De binnen de landsgrenzen zeer succesvolle equipe stuurt de Fries Harry Sweering en de Zaankanter Marco Doets richting ‘Soof’, waar Irene Schouten zal optreden als rondemiss.

Dts‘ers Mike Terpstra en Jelmer Asjes ontvangen ieder één ster. De Zaankanters toonden zich met prima uitslagen in de criteriums momenteel in goede vorm. Zo werd Asjes donderdag nog tweede in het criterium van Maren-Kessel. Adne van Engelen zorgt voor het slotakkoord. De kleine Zandtemmer geldt als de ultieme warmtebestendige renner en zal zeker een gooi doen naar een korte ereplaats en de kussen van Schouten.

Favorieten Wervershoof

*** Rick van Breda

** Marco Doets, Harry Sweering

  • Mike Terpstra, Jelmer Asjes, Adne van Engelen