West-Frisia

Neefjes 'on fire'

Nog maar twee dagen na haar Nationale titel kwam Tessa Neefjes gister opnieuw dichtbij winst. De Wervershoofse snelde in de openingsrit van de tweedaagse Peize-Nieuw Roden naar de tweede stek.

Voor Neefjes had er meer ingezeten. De pas negentienjarige West-Frisia renster maakte in de slotmeter een klassieke fout. Zoals in het verleden onder andere Erik Zabel in Milaan San Remo en dichterbij huis Jeroen Duijn in de West-Friese Dorpenomloop stak zij zeker van de winst enkele meters voor de finishlijn de handen in de lucht. Ariane Pruisscher drukte echter nog nipt haar voorwiel langszij. Ook West-Frisia ploeggenote Nina Buijsman meldde zich vooraan in de spurt van het uitgedunde peloton. De Bovenkarspelse passeerde als negende de eindstreep.

Vandaag op de slotdag van de tweedaagse valt het klassement in een plooi. Rond het middaguur start een 5,5 kilometer lange tijdrit. Alle rensters uit het tot 67 rensters uitgedunde peloton maken nog kans op de eindwinst. ’s Middags volgt vervolgens nog een 95 kilometer lange slotetappe.