West-Frisia

Onweer leidt Dekker naar thuiszege

Zware onweersbuien in Limburg zorgde gistermorgen voor een vervroegd vertrek van Sjors Dekker uit Limburg. De Andijker besloot als alternatief toch maar in de Omloop van Wervershoof te starten. En met succes. 120 zware kilometers later mocht hij de kussen van rondenmiss Irene Schouten in ontvangst nemen.

Het omvangrijke collectief van West-Frisia gooide direct na het vertrek de knuppel in het Wervershoofse hoenderhok. Al bij de tweede passage meldde een achttal zich, waarin de geelhemden met vier zeer goed vertegenwoordigd waren. Nadat onder aanvoering van de Monkeytown-mannen het peloton weer terugkeerde, volgde een geanimeerde koers. Door de stevige tegenwind op de Molenweg bleek het veld in waaiers trekken niet mogelijk. Door de achtereenvolging van aanvallen vielen er aan de achterzijde van het peloton steeds meer slachtoffers.

De actieve West-Frisia formatie leek in de slotfase dan toch de slag te missen. In twee schuifjes van vier trok een achttal ten aanval. De sterk rijdende Harry Sweering zag het gevaar en maakte samen met Sjors Dekker nog ternauwernood de oversteek. De tien vooraan bleken gevlogen. Ondanks samenwerking van West-Frisia en Swabo in de achtergrond, trapten de tien al snel een halve minuut voorsprong bijeen. Veel verder zouden de vluchters nooit komen. Met duo's vooraan van DTS (Mike Terpstra/Oscar van Wijk), Babydump (Sweering/Marco Doets) Monkeytown (Ivars Slik/Gijs Meijer) en de sterke Zwollenaar Bas Tietema, ging de aandacht vooral naar deze renners uit. Dekker opende echter het bal met een eerste aanval. Zijn vlucht werd geneutraliseerd, waarna in de slotronde Sweering de gaskraan opendraaide. De Fries kreeg Ivar Slik met zich mee. Het duo werd weer teruggehaald, waarna Dekker nogmaals versnelde. Zijn tweede poging bleek wel de juiste. De mede door de warmte moegestreden medevluchters keken te lang naar elkaar. 'Good-old' Wim Botman profiteerde en ging ook alleen op avontuur. Even later volgde Doets zijn voorbeeld en werd hij nog achterhaald. Dekker bleef echter weg, waarna hij op enkele kilometers van zijn ouderlijk huis het zegegebaar mocht maken. Doets volgde voor Botmans als tweede. Daarachter spurtte Sweering naar plaats vier, voor Tietema en Terpstra.