West-Frisia

Lidmaatschap

Lid of donateur worden van w.v. West-Frisia

Om lid of donateur te worden kun je ja aanmelden via de link: http://goo.gl/forms/1YXWCwcCci
De ledenadministratie neemt vervolgens contact met je op.

De kosten verbonden aan het lidmaatschap

Lidmaatschapstarieven vanaf 2020. Besluit ALV voorjaar 2019.

Donateur ben je al voor € 21,- per jaar. Hiervoor ontvang je de West-Frisia nieuwsbrieven en krijg je de mogelijkheid om clubkleding te bestellen.

Senioren € 90,-
Junioren € 75,-
Nieuwelingen € 60,-
Jeugd € 60,-
Trainingslidmaatschap € 65,-
Donateur € 20,-

Lidmaatschapstarieven vanaf 2024. Besluit ALV voorjaar 2023.

Senioren € 95,-
Junioren € 79,-
Nieuwelingen € 63,-
Jeugd € 63,-
Trainingslidmaatschap € 68,-
Donateur € 21,-

Betaling lidmaatschap

De betaling van het lidmaatschap wordt jaarlijks geïnd middels "automatische incasso".

Beëindiging lidmaatschap

Opzegging van het lidmaatschap dient te geschieden voor 1 december van het lopende jaar via ledenadmin@wvwestfrisia.nl

Licentie

Om onze prachtige sport te mogen uitoefenen heb je afhankelijk van het evenement en het niveau waarop je rijdt een licentie nodig. Op deze pagina is nieuws te vinden over het aanvragen van een licentie bij West-Frisia, de verschillende categoriëen, de tarieven die de KNWU voor de verschillende licenties rekent, het inschrijven van wedstrijden.

Licentie-aanvraag

Het aanvragen van een licentie gebeurt via de KNWU op https://mijnknwu.knwu.nl/. Een licentie brengt een groot voordeel met zich mee. Iedere licentiehouder van de KNWU is ook verzekerd.

Categoriëen

Het wielrennen kent verschillende categorieën. Bij de Nieuwelingen en Junioren wordt dit bepaald door hun leeftijd. Nieuweling wordt je in het jaar dat je 15 wordt. Voor junioren ligt deze twee jaar hoger. In het jaar dat je 19 wordt, stap je over naar de senioren klassen. Hierin is en grote variëteit aangebracht om een ieder op zijn niveau te kunnen laten fietsen. 'Hoogste' klasse zijn de elite en beloften, waarin de beloften (of Espoirs) de renners onder 23 jaar zijn. Vervolgens heb je de categoriëen Amateur (voorheen Amateur-A) en Sportklasse (voorheen Amateur-B). Masters (Veteranen) kunnen zelf kiezen in welke categorie ze uit willen komen. Voor jeugd categorieën (jonger dan 15) zie Jeugd onder het kopje Activiteiten.

Als extra klasse heeft de wielerbond het basislidmaatschap ingevoerd. West-Frisia heeft dit lidmaatschap verpakt in een trainingslidmaatschap. Een lidmaatschap waarmee je zowel trainingen als aan trainingswedstrijden deel kunt nemen.

Inschrijven van wedstrijden

Je kunt jezelf inschrijven voor alle wedstrijden via https://mijnknwu.knwu.nl/. Uitzonderingen hierop zijn wedstrijden waar in ploegverband dient te worden ingeschreven zoals klassiekers en meerdaagse wedstrijden. De vereniging handelt samen met de coördinator van jou categorie de inschrijving en opstelling voor deze wedstrijden af.