West-Frisia

Zonneveld primus op Texel

Een spannende strandrace van Texel kreeg Thijs Zonneveld als winnaar. De momenteel zeer scherp staande Amsterdammer reed in de finale solo weg bij zijn kompanen.

De wedstrijd op Texel kreeg een zeer fraai koersverloop. Zonder extreem lastige keerpunten, zorgde de wind voor voldoende schifting. Al richting het eerste keerpunt werd het veld een aantal maal flink op de kant gezet. Terug voor de wind spatte de groep uiteen.

Een omvangrijke kopgroep van vijftien man werd nog verder uitgedund. Acht renners meldde zich dan ook samen bij het eerste keerpunt. Toch zouden uiteindelijk meer renners meespelen om de winst. In de tweede ronde kwam de tweede groep naderbij. Precies op het noordeljke keerpunt vonden zij weer aansluiting, waarna een twintigtal renners weer kans maakte op eindwinst.

Uiteindelijk zou wederom een klein groepje wegrijden. Veertiger Zonneveld koos vervolgens het juiste moment voor zijn aanval. Achter hem sprintte klassementsleider Daan van Sintmaartensdijk naar plaats twee. Ivar Slik volgde als derde. Richard Jansen en Mike Kes volgden als vierde en vijfde, terwijl ook Jasper Ockeloen en Menno Don deel uitmaakte van de eerste groep. De Belg Michel Hillen, Bram Imming en Jim Kes completeerde de toptien.

Bij de vrouwen ging de winst naar Marielle Trouwborst. De klassementsleidster werd op het podium geflankeerd door Rozanne Slik en Maud Rijnbeek.